Новите реалности на социалния живот: Явлението Houseparty и противоречието на грандиозния му успех

Новите реалности на социалния живот: Явлението Houseparty и противоречието на грандиозния му успех

време за четене: 3 минути

Над 50 милиона изтегляния през изминалия месец, номер едно в класацията на социалните приложения в 82 държави - това са само две от много статистически данни, доказващи грандиозния успех на приложението за виртуални срещи, което, както и другите сходни на него, в момента на социална изолация са единствената алтернатива на социалния живот за много потребителите. Увеличението на популярността на Houseparty, като се имат предвид множеството съществуващи опции (като тези, които се предлагат в почти всеки смартфон - Messenger или Skype), може да бъде изненада за повечето от нас, но заслужава да се отбележи, че зад този продукт стои Epic Games, компанията, която направи Fortnite.

Според данни на Houseparty, потребителите обикновено използват приложението за повече от 60 минути в една сесия, средното време на използване по време на пандемията COVID-19 е било дори по-дълго: 80+ минути. Това, което го отличава, е фактът, че той е предназначен за социални събирания и свободно време: предлага игри и функции, които конкурентите, използвани главно от служителите за видеоконференции като Zoom или Google Hangouts, липсват. Целевата му група е по-млада; той е интегриран със Snapchat, базиран на интуитивна навигация с жестове (точно като TikTok и Snapchat), което може да бъде предизвикателство за по-възрастните потребители. Средно потребителите на Houseparty се свързват с 23 души чрез приложението; Също така - повече от половината от времето се отделя за игри.

Интересното е, че приложението съществува повече от четири години и едва сега се наблюдава толкова бързо увеличение на популярността му. Не липсват и критики. Голяма група потребители на Twitter обвиниха Нousparty, че не осигурява адекватна защита на данните. Компанията бързо отрече тези обвинения, предлагайки един милион долара на всеки, който може да докаже уязвимостите в приложението или да предостави информация за източника на тези слухове.

Източници: Techcrunch, Bloomberg, Screenrant, AdAge

 

 

 

Потребителско поведение Тенденции в комуникациите
относно CMO Insider

Надеждна информация, анализ и експертно мнение по отношение на социалните нагласи, маркетинга, медиите и рекламните тенденции, които ще бъдат полезни при вземането на важни бизнес решения по време и след пандемията COVID-19.

CMO Insider
бул. България 118
бизнес център Abacus, ет.5
София 1618, България