Новият маркетинг мениджър на Walmart ще е подчинен на мениджър клиенти – каква е причината за необичайната структура

Новият маркетинг мениджър на Walmart ще е подчинен на мениджър клиенти – каква е причината за необичайната структура

време за четене: 3 минути

Уилям Уайт се присъедини към Walmart миналия месец като главен маркетинг мениджър за САЩ. Преди тази си позиция Уайт беше старши вицепрезидент маркетинг в Target, към който се присъедини през 2013 г. Той изигра голяма роля за дигитална трансформация на Target и помогна за стимулирането на продажбите и изграждане на лоялност към марката.

В един доста необичаен ход на Walmart, Уайт ще e пряко ръководен от Джейни Уайтсайд, мениджър клиенти на Walmart. Обикновено позицията на маркетинг мениджъра е пряко подчинена на изпълнителния директор. Тази нова структура на отчитане подчертава важността на клиентското изживяване и връзката между него и маркетинга. Ролята на Уайт би трябвало да отива далеч отвъд разработването на реклами и брошури: той ще има ролята да популяризира изживяването и да изгражда лоялността на клиентите. Уайт е четвъртия маркетинг мениджър на Walmart за последните пет години и е известен със способността си да изгражда връзката с клиентите и да разработва маркетингови кампании и изживявания, ориентирани към клиента. Клиентите в днешно време жадуват за персонализирани, многоканални преживявания извън традиционните едностранчиви кампании.

Пред Walmart са всички предпоставки за значителен растеж, особено когато въвежда и надгражда нови програми, за да достигне по-добре до клиентите си и да осигури безпроблемно и удобно изживяване. Чрез наемането на нов маркетинг мениджър и приоритизирането на клиентското изживяване Walmart може да се възползва от тези промени и да се върне отново на върха.

Източници: Adweek, Supermarketnews, Forbes

Потребителско изживяване Бизнес трансформация
относно CMO Insider

Надеждна информация, анализ и експертно мнение по отношение на социалните нагласи, маркетинга, медиите и рекламните тенденции, които ще бъдат полезни при вземането на важни бизнес решения по време и след пандемията COVID-19.

CMO Insider
бул. България 118
бизнес център Abacus, ет.5
София 1618, България