Месечен медиен анализ: юни'22

Месечен медиен анализ: юни'22

време за четене: 2 минути

Навлизайки в летните месеци, ТВ гледаемостта очаквано бележи спад, но на годишна база нивата се запазват по-скоро стабилни (-1% спрямо същия период на 2021).

Друга характерна за летните месеци тенденция, която наблюдаваме през юни, е намаляващия аудиторен дял на националните канали, за сметка на нишовите. Единственото изключение тук е БНТ1, в резултат от мачовете на националния отбор в УЕФА Лига на Нациите, благодарение на които аудиторията на канала расте.

На годишна база ТВ като канал доставя с 3% повече аудитория на рекламодателите. От 20-те водещи компании в ТВ, 8 са фармацевтични. Наред с тях, в рамките на топ 10 ТВ рекламодатели, виждаме компании от категории "Ритейлъри" и "Бързооборотни стоки".

С данни до юни запълняемостта на рекламните блокове расте, като в националните канали бТВ и Нова е на нива от 90%. Това е резултат от нарастващия интерес и търсене на ТВ като канал за комуникация от рекламодателите.

06_Monthly TV_Report_Jun'22.pdf 569 KB

Ако имате въпроси, може да се обърнете към авторите на доклада:

Светлана Тачева: [email protected], Дамян Коларов: [email protected] и Филипа Трайкова: [email protected]

 

Медийно потребление
относно CMO Insider

Надеждна информация, анализ и експертно мнение по отношение на социалните нагласи, маркетинга, медиите и рекламните тенденции, които ще бъдат полезни при вземането на важни бизнес решения по време и след пандемията COVID-19.

CMO Insider
бул. България 118
бизнес център Abacus, ет.5
София 1618, България