Месечен медиен анализ: юли'21

Месечен медиен анализ: юли'21

време за четене: 2 минути

Характерно за летните месеци ТВ гледаемостта на месечна база бележи известен спад. На годишна база регистрираме спад от 4%, но спрямо периода януари-юли 2019 все още наблюдаваме 12% ръст в потреблението на ТВ.

След края на Евро2020 средният рейтинг в ПТ на Нова бележи спад, докато БНТ1 поддържа относително стабилна аудитория в резултат най-вече от динамичната политическа ситуация в страната и доверието, което публиката има при отразяването ѝ от страна на държавната ТВ.

Централните ПТ новини все още са най-гледаните новинарски емисии в националните канали, въпреки спада в средния рейтинг спрямо юли 2020. Единствено късната новинарска емисия на бТВ бележи ръст в резултат от променения стартов час, изтеглен с 30 минути по-рано през 2021. Следобедната новинарска емисия на бТВ е лидер в слота с по-висок рейтинг от тази на Нова ТВ, докато Дневната, Централна и Късна емисии на Нова ТВ удържат лидерството по привлечена аудитория.

Доставената аудиторя за целия ТВ пазар расте със 17% на годишна база, с което расте и запълняемостта на рекламните блокове в основните канали. Фармация, FMCG и Ритейлъри са сред топ 10 играчите в ТВ за първите 7 месеца на 2021. Натурфарма е изявен лидер с 12000 ТРП преднина пред втория играч.  

07_Monthly TV_Report_July'21.pdf 602 KB

 

Ако имате въпроси, може да се обърнете към авторите на доклада:

Светлана Тачева: [email protected] и Дамян Коларов: [email protected]

 

Медийно потребление
относно CMO Insider

Надеждна информация, анализ и експертно мнение по отношение на социалните нагласи, маркетинга, медиите и рекламните тенденции, които ще бъдат полезни при вземането на важни бизнес решения по време и след пандемията COVID-19.

CMO Insider
бул. България 118
бизнес център Abacus, ет.5
София 1618, България