Месечен медиен анализ: септември 2020

Месечен медиен анализ: септември 2020

време за четене: 3 минути

Акценти от месечния медиен анализ: септември 2020:

ТВ частта в медийния анализ е посветена на подновения есенен сезон в най-гледаното време. Стартът на новия ТВ сезон през риалити формати и топ сериали показва, че повишеното ТВ потребление през есента на 2020 се отразява позитивно на всяко от прайм тайм предаванията в бтв и Нова. Единствено изключение от този устойчив тренд е MasterChef, поради разкъсването на сезон 6, което бТВ предприе като спря излъчванията на кулинарното шоу в пика на извънредното положение и реши да ги продължи от есента.

След юли наблюдаваме ясна тенденция за възстановяване и през доставената аудитория в ТВ след като рекламодателите се завърнаха в ефир и започнаха да усещат ползите от телевизионните си кампании. През септември запълняемостта на рекламните блокове се възстанови на нивата от преди COVID кризата.

Дигиталната част в медийния анализ е с фокус върху Zero-Click Searches и колко важно е брандовете да имат ефективни Search стратегии особено във времена като днешните, когато потребителите не просто търсят информация за продуктите онлайн, а и завършваш потребителските си пътеки с покупка онлайн.

 

Повече информация може да намерите в пълния доклад: (на английски):

09_Monthly TV&Digital_Report_Sep'20.pdf 1 MB

 

Ако имате въпроси, може да се обърнете към авторите на доклада: Светлана Тачева [email protected], Дамян Коларов  [email protected] и Вера Караиванова [email protected].

 

 

Медийно потребление
относно CMO Insider

Надеждна информация, анализ и експертно мнение по отношение на социалните нагласи, маркетинга, медиите и рекламните тенденции, които ще бъдат полезни при вземането на важни бизнес решения по време и след пандемията COVID-19.

CMO Insider
бул. България 118
бизнес център Abacus, ет.5
София 1618, България