Месечен медиен анализ: март'23

Месечен медиен анализ: март'23

Време за четене: 2 минути

ТВ гледаемостта остава стабилна на месечна база спрямо февруари, но запазва негативния тренд спрямо 22YTD от 10%.

Нова Броудкастинг Груп продължава да доминира като аудиторен дял, следвана от БТВ Медиа Груп, като и двете ТВ групи бележат лек ръст през март, спрямо февруари основно за сметка на ТСХ. На ниво канал Нова е лидер с 30% аудиторен дял, следвана от бТВ с 22%.

Доставената аудитория за телевизионните рекламодатели на годишна база е с 3% по-ниска спрямо първото тримесечие на 2022, което е резултат от регистрирания спад през февруари.

Фармация продължава да е водещата индустрия в телевизията, следвана от Ритейлъри и Бързооборотни стоки. Сред водещите рекламодатели в ТВ първите четири са фармацевтични компании. В Топ 20 те са общо 8.

Запълването на рекламните блокове расте на годишна база с двуцифрени темпове при бТВ и каналите от групата на ТСХ. Нова и нишовите канали на Нова Броудкастинг Груп и БТВ Медиа Груп остават с относително стабилен инвентар спрямо 22YTD.

03_Monthly TV_Report_Mar'23.pdf 5 MB

Ако имате въпроси, може да се обърнете към авторите на доклада:

Дамян Коларов: [email protected], Филипа Трайкова: [email protected], Деница Петрова: [email protected]

Медийно потребление
относно CMO Insider

Надеждна информация, анализ и експертно мнение по отношение на социалните нагласи, маркетинга, медиите и рекламните тенденции, които ще бъдат полезни при вземането на важни бизнес решения по време и след пандемията COVID-19.

CMO Insider
бул. България 118
бизнес център Abacus, ет.5
София 1618, България