Месечен медиен анализ: февруари'23

Месечен медиен анализ: февруари'23

Време за четене: 2 минути

Общата ТВ гледаемост през февруари’23 остава стабилна, но на годишна база продължаваме да регистрираме най-ниските нива за последните 4 години.

Със старта на новия ТВ сезон бТВ и Нова ТВ печелят аудиторен дял, особено съществено в праймтайм слота. Нова ТВ доминира най-гледаното време, като само в няколко случая бТВ взима преднина: с някои от неделните филми и със старта на "Ергенът". Особено конкурентен за двата национални канала е слотът точно преди старта на централните новини, окупиран от телевизионни игри. "Стани богат" по бТВ удържа лидерството през повечето време, но с много малко преднина спрямо "Голямото преследване".

Доставената аудитория за ТВ рекламодателите от началото на 2023 г. е с 4% по-ниска спрямо същия период на 2022 г.

Фарма индустрията продължава да доминира в телевизията, като доставя 2.5 пъти повече аудитория спрямо втората индустрия - Ритейлъри. 11 от водещите 20 компании в телевизията от началото на 2023 г. са фармацевтични.

Запълването на рекламните блокове за 2023 към края на февруари (23YTD) е по-голямо спрямо същия период на 2022, като остава най-високо за националните канали и в рамките на прайм тайм.

02_Monthly TV_Report_Feb'23.pdf 706 KB

Ако имате въпроси, може да се обърнете към авторите на доклада:

Дамян Коларов: [email protected], Филипа Трайкова: [email protected], Деница Петрова: [email protected]

 

Медийно потребление
относно CMO Insider

Надеждна информация, анализ и експертно мнение по отношение на социалните нагласи, маркетинга, медиите и рекламните тенденции, които ще бъдат полезни при вземането на важни бизнес решения по време и след пандемията COVID-19.

CMO Insider
бул. България 118
бизнес център Abacus, ет.5
София 1618, България