Месечен медиен анализ: февруари'22

Месечен медиен анализ: февруари'22

време за четене: 2 минути

Общата ТВ гледаемост продължава да поддържа исторически високи нива през февруари: с 4% по-висока спрямо и с 8% по-висока спрямо 21YTD и 20YTD.

НБГ и БМГ запазват стабилни аудиторни дялове на месечна база, като двата национални канала, част от групите, увеличават аудиторията си в рамките на ПТ.

ПТ слотът през почивните дни показва висока конкуренция между бТВ и Нова, като всеки печели по 4 битки. Нова печели с кулинарното риалити "Hell’s Kitchen" и филми, а бТВ с "България търси талант", "Ергенът" и филми.

През февруари доставената аудитория за рекламодателите, които използват ТВ, расте за втори пореден месец с двуцифрени темпове. Фарма компаниите остават на водещите 3 позиции като рекламодатели в ТВ, следвани от Ритейлъри и компании за бързооборотни стоки.

Инвентарът в основните канали през февруари расте и достига нива, близки до позволеното по закон, особено в рамките на ПТ.

 

02_Monthly TV_Report_Feb'22.pdf 593 KB

 

Ако имате въпроси, може да се обърнете към авторите на доклада:

Светлана Тачева: [email protected], Дамян Коларов: [email protected] и Филипа Трайкова: [email protected]

 

 

Медийно потребление
относно CMO Insider

Надеждна информация, анализ и експертно мнение по отношение на социалните нагласи, маркетинга, медиите и рекламните тенденции, които ще бъдат полезни при вземането на важни бизнес решения по време и след пандемията COVID-19.

CMO Insider
бул. България 118
бизнес център Abacus, ет.5
София 1618, България