Месечен медиен анализ: февруари 2021

Месечен медиен анализ: февруари 2021

време за четене: 4 минути

ТВ гледаемостта през февруари бележи лек спад на месечна база, но остава над нивата от 2020 г., като за първите два месеца от годината бележи ръст от 3,4% спрямо същия период на 2020 г., когато още нямахме регистрирани случаи на заразени с COVID-19 в България.

Най-гледаният часови слот в ТВ продължава да е доминиран от Нова с едно изключение – "България търси талант" по бТВ. Новият 7-и сезон на шоуто е на трето място по аудитория като обръща негативния тренд за постоянен спад в интереса към първия отварящ епизод за всеки сезон.

За периода януари-февруари 2020 г. 10 от водещите 20 рекламодателите в ТВ са Фарма компании като топ 3 е доминиран от NaturPharma, Stada/Walmark, NaturProduct.

Интересът на рекламодателите към ТВ е сериозен от началото на годината, което е видно от степента на запълване на рекламните блокове. През февруари бТВ няма свободен инвентар в най-гледаното време, Нова също е близко до лимита по закон.

Дигиталната част е посветена на AI и ролята, която има и се очаква да има в живота на хората, брандовете, бизнесите и икономиката.

02_Monthly TV&Digital_Report_Feb'21.pdf 915 KB

Ако имате въпроси, може да се обърнете към авторите на доклада:

Светлана Тачева [email protected], Дамян Коларов  [email protected] и Вера Караиванова [email protected].

 

 

Медийно потребление
относно CMO Insider

Надеждна информация, анализ и експертно мнение по отношение на социалните нагласи, маркетинга, медиите и рекламните тенденции, които ще бъдат полезни при вземането на важни бизнес решения по време и след пандемията COVID-19.

CMO Insider
бул. България 118
бизнес център Abacus, ет.5
София 1618, България