Месечен медиен анализ: януари'23

Месечен медиен анализ: януари'23

време за четене: 2 минути

2023 г. стартира с най-ниската ТВ гледаемост от 2019 г. насам. Нова Броудкастинг Груп задържа лидерската позиция като аудиторен дял на ниво група и канал. Преднината на Нова пред бТВ се увеличи през януари, основно през прайм тайм слота.

Обществената телевизия БНТ1 стартира два нови сериала през януари. На 5-и януари тръгна пилотният епизод на "Вина" с рекорден за канала рейтинг, но в рамките на следващите седмици не успя да задържи тези високи нива на зрителски интерес. От 15-и януари стартира "Войната на буквите" с много скромен резултат за първия епизод, но в следващите седмици набра скорост и почти удвои зрителския интерес.

През януари‘23 рекламодателите, които инвестират в телевизия достигат до същите нива на аудитория (ТРП30) спрямо тези от януари’22.

Фармацията остава лидер сред индустриите, които са активни в ТВ, следвана от Ритейлъри и Бързооборотни стоки. 13 от водещите 20 и 7 от водещите 10 рекламодатели в телевизията през януари са Фарма компании.

Търсенето на телевизионна реклама през януари’23 е по-високо от това през януари’22 и запълването на рекламните блокове е по-интензивно във всички канали на трите водещи ТВ групи.

01_Monthly TV_Report_Jan'23.pdf 768 KB

Ако имате въпроси, може да се обърнете към авторите на доклада:

Дамян Коларов: [email protected], Филипа Трайкова: [email protected], Деница Петрова: [email protected]

 

Медийно потребление
относно CMO Insider

Надеждна информация, анализ и експертно мнение по отношение на социалните нагласи, маркетинга, медиите и рекламните тенденции, които ще бъдат полезни при вземането на важни бизнес решения по време и след пандемията COVID-19.

CMO Insider
бул. България 118
бизнес център Abacus, ет.5
София 1618, България