Как извънредното положение се отрази на служителите в България: отношение и очаквания към работодателите: проучване на Прагматика

Как извънредното положение се отрази на служителите в България: отношение и очаквания към работодателите: проучване на Прагматика

Време за четене: 2 минути

Ето няколко от ключовите открития от проучването, проведено в периода 02.05 – 05.05.2020 от агенция Прагматика сред 500 служители на трудов договор в компании от различни сфери на дейност.

  • Едва 41% от служителите са оптимистично настроени за бъдещето на компанията, в която работят.

Информацията, която служителите очакват от своите работодатели, е основно в две насоки – какво е реалното финансово състояние на фирмата в момента и каква е посоката, в която компанията ще се развива в бъдеще.

·      NPS: -4

Взаимоотношенията между служители и работодатели през посления месец са довели до ниска склонност за препоръка на компаниите от страна на слижителите им. В резултат на това показателят NPS (Net promotion score) e с отрицателна стройност: -4.

·      63% от служителите са на мнение, че кризата се е отразила негативно на компанията, в която работят. Само 4% оценяват ефекта като позитивен.

·      Средно с 29% е намалена работната заплата на 15% от служителите, други 4% не са получили заплата през последния месец.

·      25% от служителите заявяват намерение да си сменят работата в следващите 2-3 месеца.

 Може да прочетете повече в пълната версия на проучването тук:

Pragmatica_Report_Employees-and-COVID-19.pdf 2 MB

Ако имате въпроси относно това проучване, може да се свържете с Диньо Маджаров на [email protected]

Бизнес трансформация
относно CMO Insider

Надеждна информация, анализ и експертно мнение по отношение на социалните нагласи, маркетинга, медиите и рекламните тенденции, които ще бъдат полезни при вземането на важни бизнес решения по време и след пандемията COVID-19.

CMO Insider
бул. България 118
бизнес център Abacus, ет.5
София 1618, България